PÄIVITYKSET


12.9.2019 Syyskokous, Tulokset10.5.2019 Jäsenetu sydänkuunteluun

18.4.2019 Koirien käyttäytymistutkimus


26.2.2019 All Around Fieldi 2019 -säännöt

16.2.2019 Uusi Jalostuksen tavoiteohjelma

Sydänkuunteluun saatavana jäsenetu

Hallitus päätti yhdistyksen tukevan 10€/koira/1 kuuntelu jäsenetuna siten, että kuuntelu on virallinen, tulos tulee koiranettiin ja että kuitti toimitetaan viimeistään 31.7.2019 jalostustoimikunnalle. Jos osallistuu jalostustoimikunnan järjestämään joukko-tarkastukseen jäsenetu on käytettävissä paikan päällä. Jäsenedun voi saada koira, jolle ei ole tehty virallista sydänkuuntelua vuonna 2018. Jos koiralle on tullut esille aiemmassa omarahoitteisessa kuuntelussa sivuääni, edun voi saada myös sydämen ultraäänitutkimukseen 10€/koira. Etu koskee vain varsinaisten jäsenten omistamia koiria ja koskee vain 1.5. - 31.7.2019 välisenä aikana tehtyjä sydäntutkimuksia. Yhdelle koiralle voidaan maksaa etua enintään 10€. Jäsenedut maksetaan toimitettuja kuitteja ja koiranetissä näkyvää tulosta vastaan kootusti 1 kerran kuussa, jokaisen kuun viimeinen päivä. Jalostustoimikunta tiedottaa joukkotarkastuspaikkakunnista ja ajankohdista myöhemmin.

Koirien käyttäytymistutkimus

Saimme alla olevan viestin Helsingin yliopiston koirien geenitutkimusryhmältä, koskien koirien käyttäytymistä. Mikäli et ole vielä täyttänyt oman koirasi tietoja, niin olisi hienoa jos käyt ne täyttämässä. Näin saadaan tutkimukseen laajempi otanta Fieldspanieleiden käyttäytymisestä.

"Olemme päivittäneet koirien käyttäytymiskyselymme ja tavoitteemme on kerätä maailman kattavin koirien käyttäytymisaineisto kyselyn avulla. Tuottaaksemme mahdollisimman luotettavia tutkimustuloksia tarvitsemme suuret rotukohtaiset vastausmäärät ja siksi toivoisimmekin päivitettyyn kyselyymme paljon vastauksia. Kysely on tarkoitettu kaikenikäisille ja -rotuisille koirille. Käyttäytymiskyselyllä kartoitamme eroja koirayksilöiden ja -rotujen käyttäytymisessä ja persoonallisuudessa.

Uusi käyttäytymiskysely on jaettu moduuleihin, jotka voi täyttää missä tahansa järjestyksessä ja milloin vain. Olemme lisänneet kyselyyn myös uuden persoonallisuutta kartoittavan osion. Uusi käyttäytymiskysely löytyy Petsofista. Kyselyn pääsee täyttämään rekisteröitymällä Petsofiin (https://petsofi.fi/), lisäämällä sinne koiran ja klikkaamalla Analyysit-osiossa kohtaa ’Käyttäytyminen ja persoonallisuus’.

Uuteen kyselyymme on kehitetty raportointijärjestelmä. Kun moduulin kaikkiin kysymyksiin on vastattu, koirasta saa kiinnostavan käyttäytymisraportin. Raportti kuvaa koiran käyttäytymistä suhteessa muihin samanrotuisiin ja kaikkiin tietokannan koiriin. Rotujärjestöt voivat hyödyntää kyselyn avulla kertynyttä tietoa esimerkiksi rodun käyttäytymisen nykytilan arvioinnissa tai jalostusvalintoja tehtäessä."


Fieldspanielien jalostustoimikunnan kotisivut
löytyvät osoitteesta

Sivusto on vielä keskeneräinen mutta päivitetään ajantasalle mahdollisimman pian,
toivomme siis kävijöiltä kärsivällisyyttä. :)