Fieldikalenteri 2020 tilattavissa, lue lisää

Koirien käyttäytymistutkimus

Saimme alla olevan viestin Helsingin yliopiston koirien geenitutkimusryhmältä, koskien koirien käyttäytymistä. Mikäli et ole vielä täyttänyt oman koirasi tietoja, niin olisi hienoa jos käyt ne täyttämässä. Näin saadaan tutkimukseen laajempi otanta Fieldspanieleiden käyttäytymisestä.

"Olemme päivittäneet koirien käyttäytymiskyselymme ja tavoitteemme on kerätä maailman kattavin koirien käyttäytymisaineisto kyselyn avulla. Tuottaaksemme mahdollisimman luotettavia tutkimustuloksia tarvitsemme suuret rotukohtaiset vastausmäärät ja siksi toivoisimmekin päivitettyyn kyselyymme paljon vastauksia. Kysely on tarkoitettu kaikenikäisille ja -rotuisille koirille. Käyttäytymiskyselyllä kartoitamme eroja koirayksilöiden ja -rotujen käyttäytymisessä ja persoonallisuudessa.

Uusi käyttäytymiskysely on jaettu moduuleihin, jotka voi täyttää missä tahansa järjestyksessä ja milloin vain. Olemme lisänneet kyselyyn myös uuden persoonallisuutta kartoittavan osion. Uusi käyttäytymiskysely löytyy Petsofista. Kyselyn pääsee täyttämään rekisteröitymällä Petsofiin (https://petsofi.fi/), lisäämällä sinne koiran ja klikkaamalla Analyysit-osiossa kohtaa ’Käyttäytyminen ja persoonallisuus’.

Uuteen kyselyymme on kehitetty raportointijärjestelmä. Kun moduulin kaikkiin kysymyksiin on vastattu, koirasta saa kiinnostavan käyttäytymisraportin. Raportti kuvaa koiran käyttäytymistä suhteessa muihin samanrotuisiin ja kaikkiin tietokannan koiriin. Rotujärjestöt voivat hyödyntää kyselyn avulla kertynyttä tietoa esimerkiksi rodun käyttäytymisen nykytilan arvioinnissa tai jalostusvalintoja tehtäessä."


Fieldspanielien jalostustoimikunnan kotisivut
löytyvät osoitteesta

Sivusto on vielä keskeneräinen mutta päivitetään ajantasalle mahdollisimman pian,
toivomme siis kävijöiltä kärsivällisyyttä. :)